TEM kutsui Kaspan edustajan keskustelutilaisuuteen, jossa aiheena oli järjestöjen rooli tulevissa kasvupalveluissa. Tilaisuudessa peilattiin järjestöjen roolia vertaamalla sitä soteuudistukseen ja järjestöjen asemaa tuoreen selvityksen” Järjestöjen rooli maakunta- ja soteuudistuksessa” pohjalta. Julkaisu löytyy täältä:

http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/160957/STM_r26_18_Jarjestojen_rooli_maakuntajasoteuudistuksessa.pdf

Sote-puolen ratkaisut ovat kasvupalveluiden osalta merkityksellisiä, koska palvelurakenteissa on analogiaa toisiinsa. Järjestöjen rooli on yhtä lailla ongelmallinen niin sote-uudistuksessa kuin kasvupalveluissa. Osa järjestöistä on erittäin kiinnostuneita toimimaan myös kasvupalveluissa. Tätä järjestöjen roolia on pohdittu TEMissä lähinnä palvelumerkkinoille hakeutumisen haasteiden kautta.Kasvupalveluissa järjestöt ovat olleet esillä eritoten monituottajamallissa, mutta lainsäädäntö ei ole tuonut 3.sektorin roolia selkeästi esiin. Keskusteluissa todettiin, että kolmannen sektorin roolia tulee vahvistaa myös lainsäädännön keinoin.

Share This
%d bloggaajaa tykkää tästä: